rensning af malet gulv

Forskellen på gulvafslibning og gulvafhøvling?

Skal du have foretaget en gulvafslibning eller måske en gulvafhøvling af dit trægulv, og hvad er egentlig forskellen på disse to typer af behandlinger?

Gulvafhøvling

Gulvafhøvling er en proces, hvor der benyttes knive til at afhøvle gulvet med. En gulvafhøvling kan ikke stå alene, men er blot første skridt i processen. 

Hvornår har gulvet brug for en afhøvling?

Når vi foretager en gulvafhøvling, kan det typisk være, fordi at gulvet har dybe ridser, behandlet med fernis, skævt, malet, eller er plaget af størknet spartelmasse fra byggearbejde eller lignende. Hvis dette er tilfældet, så skal du være opmærksom på, at det er nødvendigt med en gulvafhøvling, dernæst gulvafslibning og efterfølgende efterbehandling. I nogle tilfælde er det muligt, at spartelmassen har skånet gulvet, når den bliver fjernet og i andre situationer kan det have skadet gulvet. 

Modsat gulvafslibning, så kræver gulvafhøvling stor præcision, og derfor udføres det ikke af alle firmaer. Så, hvis man beslutter sig for, at afhøvle gulvet selv, så kan man hurtigt lave store skader på gulvet, og dette kan komme til at koste mere, end hvis man havde hyret en professionel fagmand til jobbet. 

Som sagt, kan en gulvafhøvling ikke stå alene, og derfor skal gulvet altid have en klassisk gulvafslibning med groft sandpapir efterfølgende. 

Gulvafslibning

En gulvafslibning er, hvis trægulvet trænger til et nyt look. Det kan være, at dit trægulv er blevet gult, eller du blot ønsker en helt ny farve på gulvet. 

Gulvafslibning kan udføres på flere forskellige måder alt efter gulvets type, slitage, overfladebehandling og det ønskede slutresultat.

Flere og flere ønsker selv, at prøve kræfter med gulvafslibning, hvor vi kan være behjælpelige, da vi udlejer professionelle gulvsliber i god kvalitet inkl. alt tilbehør. I denne sammenhæng giver vi gerne gode råd og vejledning til, hvordan du bedst muligt sliber gulvet i forhold til det ønskede resultat. 

Dog anbefaler vi altid, at benytte en professionel gulvsliber til arbejdet frem for at gøre det selv, da der kan være mange uforudsete problemområder, som kræver fagkendksbab og flere års erfaring. 

Professionel gulvafslibning og gulvafhøvling 

Hos DBF Gulvservice har vi mere end 25 års erfaring med gulvafhøvling og gulvafslibning. Derfor kan vi hurtigt danne os et overblik over, hvilken type behandling dit trægulv har brug for, så der skabes et ensartet og pænt slutresultat samt en slidstærk overflade, der holder i mange år frem. 

Vi udfører gulvafhøvling og gulvafslibning på Sjælland til faste lave priser, og tilbyder mange forskellige efterbehandlinger alt afhængigt af, hvilket slutresultatet du ønsker. 

Kontakt os for et uforpligtende tilbud i kontaktformularen her, eller ring til os for at få et prisoverslag på tlf.: 40 20 61 49.

Klik for at bedømme
[Total: 3 Average: 5]