Hvid lud

Hvad er hvid Lud?

Faxe Hvid Lud er en af de mest moderne efterbehandlinger, specialfremstillet for at standse træets gulningsproces og give lyst træ en meget lys, ensartet og hvidskuret overflade med synlig træstruktur. Den minder lidt om naturlud, dog har hvid lud en mere hvidlig overflade. Træets struktur og knaster kan stadig ses, men gulvet bliver mere hvidt i nuancer (dette bestemmes af træet). Fordelen ved denne form for efterbehandling er, at du stopper gulningsprocessen. Ved hver vask forsvinder de små ridser, der evt. skulle være på overfladen, da træet rejser sig. Efter hvid ludbehandling er det vigtigt at gulvene sæbebehandles med Faxe hvid Gulvsæbe. Den fremstilles af lyse og rene vegetabilske olier og naturvoks. Produktet er specielt udviklet til hurtigt at mætte træets porer og give effektiv beskyttelse mod væsker som kaffe, rødvin og lignende.

Faxe hvid gulvsæbe giver træet en helt lys, hvidskuret overflade, der er silkemat, vedligeholdelsesvenlig og helt naturlig. Faxe hvid gulvsæbe er et rent og miljørigtigt produkt uden tilsætningsstoffer.

Kan mine gulve ludbehandles?
Er dine trægulve massive, så kan de ludbehandles med hvid lud eller naturlud. Det er kun lamelgulve og finerede gulve, der ikke kan ludbehandles, da lamellerne er for tynde. Alle gulve som kan ludbehandles, vil dog ikke have samme farve, da det er træet der bestemmer, hvor lyse dine gulve bliver. Man kan ikke forvente samme udseende, da ikke alle gulve har samme farve og struktur, ligesom gulve opdeles i sorteringsklasser. Gulve med lidt spil er oftest 1. klasses sortering. Efter ludbehandling skal gulvet vaskes mange gange med sæbe, der trænger dybt ned i træet, så træet blive hårdere og den giver en mere lukket, modstandsdygtig og stærk overflade.

Skal jeg sæbebehandle gulve efter ludbehandling?
Det er meget vigtigt at man sæbebehandler/mætter sine gulvene efter de har fået ludbehandling. Hvis man har fået natur lud, så skal man bruge Faxe natur sæbe (evt. sæbespåner), mens Faxe hvid sæbe bruges, hvis man har fået hvid lud på sit gulv. Du skal vaske dine gulve mange gange for at mætte dine gulve, så de bliver hårdere og hårdere, og for at give en mere lukket, modstandsdygtig og stærk overflade. Med sæbe kan man vaske sig til en hvid eller naturlig, silkeblød overflade, der er meget smuk og behagelig at se på. Sæbe har gennem århundreder været anvendt til vask og behandling af trægulve. En sæbebehandling giver den mest naturlige overflade og ægte fornemmelse af træet.

NB! Det er vigtig at følge vores ansvisninger for vask, da man ellers risikerer at vaske den hvide lud væk (eller at gulvet får skjolder), hvis man fx bruger alm. sæbespåner (eller andre ikke-egnede produkter) til sine hvide lude behandlede gulve. Gulvet skal vaskes blidt langt træets længde og må ikke skrubbes, for så vil man skrubbe farven væk.

Hvad er prisen på gulvafslibning?
Hvis du skal foretage gulvafslibning af parketgulve i to-værelses lejlighed på ca. 40 – 50m2 inkl. hvid eller natur ludbehandling vil prisen være kr. 5.690,- inkl. Moms Er der tale om lignende behandling af planke- eller bræddegulve i en to-værelses lejlighed på ca. 40 – 50m2 inkl. hvid eller natur ludbehandling, vil prisen ligge på kr. 6.480,- inkl. Moms Prisen er inkl. gulvslibning, gulvbehandling, kørsel, materialer, løn og moms, og vi er færdige samme dag, som vi påbegynder arbejdet. Der tages forbehold for spartelmasse, fuldmalet gulve, skråvægge, lim, fernis, og ejendommens beliggenhed ( uden elevator på 4. sal og 5. sal har tillæg ) samt antal rum der skal laves.

Bræddegulv med Faxe hvid ludbehandling

hvid lud til gulve

Faxe hvid lud

Hvid lud