Afhøvling af gulve

Afhøvling af gulve/Gulvafhøvling (også kaldet gulvafretning) er en særlig proces, der udføres når gulvet er meget skadet eller skævt, forud for en almindelig gulvafslibning. Afhøvling af gulve/Gulvafhøvling kan ikke stå alene, men er blot det første skridt i processen, når gulvet er meget skadet. Til gulvafhøvling benyttes knive hvor  efterfulgt af klassisk gulvafslibning meget groft sandpapir – typisk korn 24 – og afsluttes med korn 120 inden overfladebehandling. Læs mere om gulvafhøvling lige her:

Har du spartelmasse på dine gulve – så skal de afhøvles?

Hvis dine gulve er plaget af størknet spartelmasse fra byggearbejde eller lignende, skal du være særligt opmærksom. Det betyder nemlig at du er nødt til at afhøvle dine gulve, før de er klar til almindelig gulvafslibning og efterbehandling. Sommetider vil man opleve at spartlen, når den bliver fjernet, har skånet gulvet, mens det omvente fænomen også gør sig gældende i andre situationer.
Klik på afspil-knappen herunder, og se vores før/efter-video fra et gulv med størknet spartelmasse:

Afhøvling af gulve   Afhøvling af gulve
Gulvhøvl til afhøvling af gulve                                         Gulvsliber til afslibning af gulve
Se film hvordan afhøvling udføres, klik HER
Ved gulvafhøvling og gulvafslibning kan der forekomme småskader/ridser på fodpaneler og vægge.Derfor anbefales der, at man maler en sidste gang efter gulvbehandlingen hvis omstændighederne gør, at malearbejdet ikke kan vente til efter vi har været der. Alternativt skal man pille de nuværende paneler af og sætte dem på efterfølgende.

Klik for at bedømme
[Total: 4 Average: 5]