Gulvafhøvling

Professionel gulvafhøvlingGulvafhøvling afhøvler træoverfladen dybere end ved afslibning og derfor kræver en afhøvling langt større erfaring og ekspertise for at opnå et godt og jævnt resultat.

Hos DBF Gulvservice har vi mere end 28 års erfaring ned afhøvling af alle typer egnede gulvtyper og kender til nøjagtigt hvilken type afhøvling gulvtypen er egnet til og hvad der vil give dit gulv et smukt og holdbart resultat.
Gulvafhøvling benyttes hvor gulvene er særligt medtaget eller overfladebehandlet med særligt slidstærke behandlinger f.eks. gammelt fernis, limrester m.m.

Efter en gulvafhøvling er det nødvendigt at afslibe gulvene, så der opnås en lukket fin og slidstærk overflade. Her sliber vi typisk af flere gange med forskellige typer korn, så vi opnår en meget slidstærk overflade vi efterfølgende kan behandle efter ønske.
Kontakt os for at få et uforpligtende tilbud i kontaktformen-  eller ring med det samme og få et prisoverslag, samt råd og vejledning på tlf.: 40 20 61 49.

Har du spartelmasse på dine gulve?

Hvis dine gulve er plaget af størknet spartelmasse fra byggearbejde eller lignende, skal du være særligt opmærksom. Det betyder nemlig at du er nødt til at afhøvle dine gulve, før de er klar til almindelig gulvafslibning og efterbehandling. Sommetider vil man opleve at spartlen, når den bliver fjernet, har skånet gulvet, mens det omvendte fænomen også gør sig gældende i andre situationer.

Klik på afspil-knappen herunder, og se vores før/efter-video fra et gulv med størknet spartelmasse:

Derfor skal du vælge en erfaren gulvafhøvler

En gulvsliber skal udføre gulvafhøvling og gulvafslibning yderst præcist, hvis man vil undgå tydelige slibemærker eller niveauforskelle i gulvets dybde, det kræver stor erfaring og mange mange timers arbejde med forskellige typer af gulve. Der kan være meget stor forskel på priserne hos en gulvsliber og de kan være svære at gennemskue, da de ofte indeholder vidt forskellige typer afhøvling, afslibning og efterbehandling.

Priserne kan virke høje i visse situationer og derfor er der mange, som forsøger at klare gulvsliber opgaverne på egen hånd. Det er dog et projekt, som man meget nemt kan komme til at brænde fingrene på. Det skyldes flere ting og ofte, at man ikke har den rette erfaring.

En gulvsliber, kan faktisk redde de fleste trægulve. I hvert fald hvis det bliver gjort ordentligt og fejlfrit. Hos DBF Gulvservice kan du være helt sikker på, at gulvet bliver flot og slidstærkt igen, når vores gulvsliber har afsluttet opgaven. Det kan du, fordi vi har det bedste udstyr på markedet, men også fordi vores gulvslibere har mere end 25 års erfaring med afslibning af gulve. Erfaring og ekspertise er ekstremt vigtige ord, når der skal udføres et godt håndværk.

Når man ser gulve, som har været udsat for gør-det-selv afslibning, kan man ofte tydeligt se, hvordan slibesporene overlapper hinanden.

En anden typisk fejl, som sker blandt dem, som forsøger at gøre det selv, er at man ikke har sit udstyr i orden. En gulvsliber er selvfølgelig et nødvendigt redskab. Den kan lejes i mange byggeforretninger og malerforretninger men ofte er de brugte og har ikke den fornødne kvalitet. Det kommer i sidste ende til at gå ud over gulvet. Sandpapiret har også meget at skulle have sagt, mht. afslibning af gulve.

Hvis ikke man er klar over, hvilket sandpapir der er det rigtige, kan det ødelægge gulvet i stedet for at reparere det og disse fejl kan en gulvsliber ikke lave. En anden typisk fejl omkring sandpapiret er, at man ikke får brugt nok sandpapir. Når det sker, efterlader det et tydeligt aftryk fra den anvendte gulvsliber.

Sådan udfører vores gulvslibere gulvafhøvlingen

Når vores gulvslibere sliber gulve, starter de med det mest grovkornede sandpapir. Det sikrer, at alt det ønskede efterbehandling er væk. Normalt slibes der omtrent 0,2 – 1,0 millimeter ned i dybden. Derefter bruger vi gradvist finere og finere sandpapir. Til sidst anvendes det fineste sandpapir, for at give gulvet den helt rette finish.

Nogle gange kan gulvet være så slidt, at en gulvafslibning ikke er nok. Så vurderer vi, at en gulvafhøvling er nødvendig. Ved en gulvafhøvling er det ekstremt vigtigt, at man får professionelle til at udføre opgaven.

Maskinen, som anvendes til gulvafhøvling, kan sjældent bruges korrekt af andre end håndværkere med stor ekspertise. Maskinen er udstyret med en valse, hvorpå der sidder en masse små knive. Når maskinen køres henover gulvet, sørger de små knive for, at det øverste lag bliver høvlet af. Under en gulvafhøvling bliver omtrent 1-4 millimeter høvlet af. Det er meget mere, hvad en gulvafslibning tager af gulvet. Derfor er en gulvafhøvling særlig anvendelig, når gulvet er mange år gammelt og virkelig trænger til en kærlig hånd.

Efter en gulvafhøvling er gulvet meget ru og groft. Derfor foretages der en gulvslibning efterfølgende. Det betyder, at efter en gulvafhøvling og en gulvafslibning, kan selv de værste gulve komme til at se nye ud igen.

Efter gulvafhøvling og efterfølgende afslibning, skal gulvet have en form for gulvbehandling. Efterbehandlingen kan bestå at enten hvid lak, klare mat lak, lud, hvid lud, natur olie, hvid olie eller bejdsning. Det er forskelligt fra gulv til gulv, hvilken type efterbehandling, der er mulige og hvad der er nødvendigt for at opnå det ønskede resultat.

Hos DBF Gulvservice har vi mange års erfaring med alle typer trægulv. Derfor kan vi hurtigt vurdere, hvilken type efterbehandling dit trægulv har behov for, for at opnå det look du ønsker.
Ring til os i dag på tlf. 40206149 og lad os sammen finde ud af, hvad vores gulvsliber kan gøre for dit gulv.

Se billede af bræddegulve med fernis før gulvafhøvling
Gulvafhøvling
Bræddegulv efter gulvafhøvling og lakeret 1g. med hvid grund lak + 2g. top lak
Gulvsliber til afhøvling af trægulv
Vi udfører Gulvafhøvling i København og på hele Sjælland.

Klik for at bedømme
[Total: 29 Average: 4.6]