Maling af trægulve

Gulvafslibning eller letslibning skal fortages før du maler dine trægulve. Det mest moderne er hvide eller grå gulve.
Med lidt maling på gulve kan du få et flot og mere ensartet gulv. Også nedslidte trægulve eller lakerede gulve kan hurtigt friskes op med gulvafslibning og 3-4 gange maling. Malingen gør samtidig gulvet mindre smudsmodtageligt, lettere at rengøre og mere skridsikkert og hygiejnisk. Når du vælger maling, skal du tage hensyn til, om gulvet udsættes for fugt eller tug slitage. Inden du skal male gulvene, skal de være tørre. Når gulvene bliver malet, skal du være opmærksom på at, maling vil komme i fugerne. Det vil gøre det sværere og dyrere at, udføre gulvafslibning næste gang, da fugerne skal renses eller fræses i bund – det kan blive en dyre omgang.
Husk husk maling af gulve bør overvejes nøje.

Hvor længe er et malet gulv om at tørre?

Et malet gulv tørre på 4-8 timer, der skal påføres minimum to til tre lag gulvmaling. Da gulvene skal males flere gange kan du først betræde gulve efter ca. 12 – 24 timer og du kan flytte ind efter 48 timer, alt afhængig af rummets temperatur og luftfugtighed. Men selve arbejdsproces tage min. en til to dage. Malet gulve er ca. 7 – 10 dage om at gennemhærde. Gulvene må ikke vaskes elle overdækkes i denne periode. For at skåne gulvene anbefaler vi, at montere filt under alle møbler.

Hvad er prisen på gulvafslibning og maling af gulv ?

Hvis du skal have foretaget gulvafslibning af parket gulve i to værelses lejlighed
på ca. 50 – 60 m2 inkl. 2 x grunder + 2 x  gulvmaling vil prisen ligge på kr. 15.705,- inkl. moms
Evt. hvis du skal have foretaget gulvafhøvling / gulvafslibning af bræddegulve i to værelses lejlighed på ca. 50 – 60 m2 inkl. 2 x grunder + 2 x gulvmaling vil prisen ligge på kr. 16.595,- inkl. moms
Prisen er inkl. materialer afhøvling / afslibning, maling af gulve, løn, kørsel, og moms.
Der tages forbehold for ejendommens beliggenhed ( uden elevator 4. sal og 5. sal har tillæg ) fuld malet gulve, spartelmasse, skråvægge, lim, fernis samt antal rum,
der skal laves. Ring og få et tilbud på opgaven.
Maling af gulve
Maling af gulve – Maling til gulve fra Beckers


Guide til maling af gulve

Trænger dine trægulve til en kærlig hånd? Det kan være uoverskueligt at male sine gulve, men i virkeligheden er det slet ikke så svært, og du kan sagtens gøre det selv. Gamle trægulve har en helt unik charme, men der er dog grænser. Hvis dit gulv trænger til en ordentlig overhaling, eller du blot trænger til fornyelse i hjemmet, er det en god løsning at male dem.

Vi har herunder strikket en guide sammen, som gør dig opmærksom på de største faldgruber og giver gode råd til, når du skal male dine gulve.

Er det en nødvendighed, eller er det for synets skyld?

Først og fremmest skal du afgøre med dig selv, om det er nødvendigt at male gulvene, for når du først har malet dem, kan du ikke komme tilbage til det naturlige trælook. For tiden er hvide gulve meget moderne, men det er ikke sikkert, at de er det om fem år. Derfor er det vigtigt, at du er sikker på din beslutning.

Skal gulve slibes eller males?

Man kommer langt ved at slibe sine gulve. En nedslibning kan udbedre størstedelen af skader og andet slid, hvorfor det i mange tilfælde kan være den optimale løsning. Der er dog det problem, at gulvene simpelthen kan blive slebet så tynde, at de begynder at knirke. Hvis det først er sket, er der ingen vej tilbage. Er dine gulve blevet for tynde, går det udover bæreevnen, og i værste fald bliver det så elastisk, at det knirker, eller limen begynder at slippe. Derfor kan det være bedre at male gulvet, da det på sigt er mere skånsomt, og dine gulve vil holde længere.

Udbedr skader og huller før du maler

Føler du, at det er nødvendigt at male dine gulve på grund af slitage, er der et par ting, der skal gøres først. Førhen gjorde man meget i at sømme underlag for linoleum eller tæpper fast i gulvet, hvilket giver nogle grimme mærker og sømhuller, som ikke altid er nemme at slibe af. Ofte vil snavs og rust fra sømmene også gøre området mørkere end resten af gulvet, hvorfor det kan være en oplagt mulighed at male det. Hvis du er en af de uheldige, som har disse mærker, kan du spartle hullerne med træspartelmasse, inden du skal male. Det vil i sidste ende give et pænere resultat, så det er arbejdet værd. Har du først malet gulvet over, er der ingen vej tilbage, så det er vigtigt at gøre forarbejdet.

Undersøg dine gulve, før du går i gang

Desværre er alle gulve ikke lige egnede til at blive malet. Derfor er det en god idé at undersøge, hvorvidt dine gulve er egnede til det. En simpel måde at gøre dette på er ved “mønttesten”. Den går kort og godt ud på, at du vasker og sliber (med sandpapir) et lille område af dit gulv. Når der er gået et døgn, kan du med en mønt forsøge at kradse i malingen. Hvis malingen skaller af, bør du udføre en totalafslipning af gulvet, før du maler det.

Tid til maling

Når dine gulve er helt klare, kommer du til den sjove del: Maling af gulvene! Herunder er en kort gennemgang af, hvordan du griber det an:

  1. Vask overfladen med et grundrengøringsmiddel. Efter ca. 5 minutter aftørres snavs med en blød klud eller svamp. Kalk og sæberester fjerner du med eddikesyre, som er fortyndet i vand (i forholdet 1 til 3). Herefter vasker du med rent vand og lader gulvet tørre helt.

  1. Derefter skal hele gulv overfladen slibes mat. Støvsug for at fjerne alle sliberester.

  1. Når du skal til at male, er det forskelligt, hvilken type pensel der foretrækkes. Du kan både bruge en korthåret rulle eller pensel. Start med at male langs panelerne og følg derefter bræddernes længderetning.

Du skal være forberedt på, at det kan kræve flere omgange, før du opnår det ønskede resultat – så væbn dig med tålmodighed. Malingen holder ikke for evigt, men det kan være en god idé at have en måtte i entréen og undgå at bruge udesko indenfor, for at mindske slitage mest muligt

Kontakt os og få et uforpligtende tilbud på maling af gulv – vi dækker hele Sjælland.
Ring og få dit tilbud på Tlf.:
40 20 61 49 eller udfyld formularen til højre, så ringer vi dig på!

Klik for at bedømme
[Total: 16 Average: 4.1]