Gulvbehandling

Hvad skal jeg vælge til mine gulve?

Har du svært ved at beslutte dig for, hvilken gulvbehandling dine gulve skal have? Det er meget vigtig at man vælger den rette gulvbehandling fra starten, så man ikke fortryder det senere og er utilfreds med sine gulve i mange år. Ca. 70 % af vores kunder er i tvivl om, de har valgt den rigtige gulvbehandling. Derfor står vi også til rådighed for at hjælpe og vejlede jer til at vælge den rigtig gulvbehandling.
En lang række forskellige efterbehandlinger vil kunne opfylde de krav og forventninger, du har til dit gulv. Med de efterbehandlinger vi har i dag, er behovet for pleje for at bevare gulvets skønhed minimalt. Disse efterbehandlinger udføres normalt med lak, hvid lak, hvid olie, naturolie, hvid lud, bejdsning, voks eller naturlud, som forbliver på overfladen af træet og danner et beskyttende lag. Overfladebehandling skal være vandafvisende, holdbar og kræve meget lidt vedligeholdelse.

Kan alle gulve tåle samme gulvbehandling?

Gulve er meget forskellige, og derfor er der ofte begrænsninger for, hvilke efterbehandlinger, du kan vælge. Massive trægulve kan eksempelvis tåle meget mere end lamelgulve. Har du lamelgulve, er det begrænset, hvad de kan tåle. Problemet er her, at den lim som staverne bliver limet med, kan løsne sig, når du bruger formeret vand. Derfor er det meget vigtigt, ikke at fejlbehandle gulve, som senere kan give yderligere omkostninger.

Hvad skal jeg gøre for at ændre gulvbehandling?

Du skal foretage gulvafslibning, så du kan fjerne den gamle gulvbehandling og slibe dem til de bliver flotte, glatte og behagelige at røre ved. Det er vigtigt, at der ikke er noget tilbage af den gamle gulvbehandling, da det elles kan ses efter påførelse af den ny gulvbehandling. Her betaler det sig virkelig at gøre arbejdet ordentligt, så man opnår det flotteste slutresultat.

Hvilken gulvbehandling er bedst?

Hver gulvbehandling har sine egne fordele og ulemper, og nogle gange bliver man også nødt til at gå på kompromis for det bedste resultat. Nogle behandlinger er lettere at vedligeholde end andre, og her handler det især om at gøre op med sig selv, hvor meget arbejde man er villig til at lægge i vedligehold i de kommende år. Vi råder over en lang række gulvbehandlinger med vidt forskellige behov for vedligehold, og kan rådgive dig til det rette valg – hver gang.
Lamelgulv – gulvslibning & ludbehandling

Når du investerer i et nyt gulv

Det vigtigt at overveje, hvordan du bedst muligt vedligeholder det. Over tid vil selv det bedste gulv blive udsat for slid og skader, og det er vigtigt at tage de nødvendige skridt for at forlænge gulvets levetid.

For at vedligeholde dit gulv efter en afslibning, skal du sørge for at beskytte det mod skader. Undgå at trække tunge møbler over gulvet kan du minimere slitage. Du skal lægge måtter ved dørene, så du du minimere sten under sko. Det er også vigtigt at undgå brugen af forkerte rengøringsmidler, som kan beskadige gulvets overflade. Du skal bruge mild sæbe eller rengøringsmidler som er special til det ønskede efterbehandling som vil holde gulvet rent.

gulvbehandling       gulvbehandling
Trappe med limrester – afslibning og mat lakeret
gulvbehandling       gulvbehandling
Lakering af lamel gulv

Læs også om Gulvbehandling med Junckers lak

Klik for at bedømme
[Total: 13 Average: 4.8]