Vedligeholdelse og tørtider

Lak

Når man vælger lak behandlingen, så må gulvet først betrædes 4 timer efter, at det sidste lag lak er blevet påført af gulvmanden. 24 timer efter kan i flytte møblerne ind (forudsat at der er almindelig varme i boligen). Selve lakken er dog 3-7 dage om at hærde, hvorfor man skal være ekstra påpasselig i den periode – gulvet må ikke afdækkes, det må ikke vaskes, der må ikke stilles ting som afgiver varme (fx lampestandere med fod) og møblerne må ikke trækkes hen over gulvet.

Vi anbefaler selvfølgelig at man aldrig trækker møblerne, netop fordi lak er  modtagelig overfor ridser. En god ide er at komme filt under borde, stole og andre ting, hvor møblet står på ben.
Husk at lakerede gulve kun må vaskes med lunkent vand! Du må altså ikke bruge sæbespåner eller kemikalier, som indeholder høj pH værdi.

Rengøring og pleje af lakeret gulv

https://www.junckers.dk/traepleje/privatkunde/lakerede-traegulve/rengoering-af-lakerede-traegulve

Pleje

https://www.junckers.dk/traepleje/privatkunde/lakerede-traegulve/pleje-af-lakerede-traegulve

Olie

Når man vælger olie behandlingen, så må gulvet først betrædes 12 timer efter, at det sidste lag olie er blevet påført af gulvmanden. 48 timer efter kan i flytte møblerne ind (forudsat at der er almindelig varme i boligen). Selve olien er dog 3 dage om at hærde, hvorfor man skal være ekstra påpasselig i den periode – gulvet må ikke afdækkes, det må ikke vaskes, der må ikke stilles ting som afgiver varme (fx lampestandere med fod) og møblerne må ikke trækkes hen over gulvet. Vi fraråder generelt at man trækker møblerne hen over gulvet. En god ide er at komme filt under borde, stole og andre ting, hvor møblet står på ben.

Huskat olierede gulve kun må vaskes med plejeolie. Hvis man vælger hvid olie, så skal man bruge Junchers hvid plejeolie, og vælger man natur olie, så er det Junchers natur plejeolie.

Rengøring og pleje af olieret gulv

https://www.junckers.dk/traepleje/privatkunde/olierede-traegulve/rengoering-af-olierede-traegulve

Pleje

https://www.junckers.dk/traepleje/privatkunde/olierede-traegulve/pleje-af-olierede-traegulve

Ny oliering og renovering af olieret trægulv

https://www.junckers.dk/traepleje/privatkunde/olierede-traegulve/renovering-af-olierede-traegulve

Lud

Når man vælger lud behandlingen, så må gulvet først betrædes 4 timer efter, at det sidste lag lud er blevet påført af gulvmanden. Herefter skal i selv vaske gulvet 4-5x inden indflytning. Har man valg hvid lud, så skal det vaskes med Junckers hvid lud sæbe og har man valgt natur lud, så skal det vaskes med sæbespåner. Man skal altid vaske langs træets retning, bruge godt med vand (NB! læs blandings forholdene på dunken), og man må aldrig skrubbe gulvet, for så kan man skrubbe luden af.

Når disse 4-5 lag er klaret, så kan i flytte ind lige efter. Den fremtidige vedligeholdelse er med samme fremgangsmåde.

Sæbebehandling af gulve

Rengøring og pleje

https://www.junckers.dk/traepleje/privatkunde/saebebehandlede-traegulve/rengoering-af-saebebehandlede-traegulve

Sæbebehandling

https://www.junckers.dk/traepleje/privatkunde/saebebehandlede-traegulve/renovering-af-saebebehandlede-traegulve

Ludvoks

Når man vælger ludvoks behandlingen, så må gulvet først betrædes 4 timer efter, at det sidste lag ludvoks er blevet påført af gulvmanden. Herefter kan i flytte ind med det samme. Har man valg hvid lud voks, så skal det vaskes med Junckers hvid lud sæbe og har man valgt natur lud, så skal det vaskes med sæbespåner. Man skal altid vaske langs træets retning, bruge godt med vand (NB! læs blandings forholdene på dunken), og man må aldrig skrubbe gulvet.

Den fremtidige vedligeholdelse er med samme fremgangsmåde.

Træterrasser

Rengøring & oliering og vedligeholdelse af træ træ terrasse
https://www.junckers.dk/traepleje/privatkunde/behandling-af-traeterrasser

Klik for at bedømme
[Total: 4 Average: 5]