Repos efter slibning med klar lak

Hvad er en gulvafhøvling?

Dine gulve har brug for en afhøvling, hvis gulvet er skævt, nedslidt, meget skadet ved eventuelle tidligere behandlinger med fernis eller limrester, eller der eksempelvis er størknet spartelmasse fra byggearbejde.

En gulvafhøvling er en proces, hvor vi afhøvler træoverfladen dybere end ved en gulvafslibning, hvorfor det kræver større erfaring og ekspertise. En gulvafhøvling kan ikke stå alene, men er første skridt i processen, når gulvet er meget beskadiget. Derfor er det nødvendigt, at foretage en gulvafslibning efter gulvafhøvlingen for at opnå det mest optimale og holdbare resultat. 

Hvordan foregår en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling foregår på den måde, at vores gulvslibere starter med at slibe gulvet med det mest grove sandpapir. Vi benytter en speciel maskine til gulvafhøvling, som er udstyret med en valse, hvorpå der sidder en masse små knive. Når maskinen køres henover gulvet sørger de små knive for at afhøvle det øverste lag. Under afhøvlingen bliver der høvlet 1-4 millimeter af gulvet, hvilket er meget mere end ved en normal gulvafslibning, og derfor er en gulvafhøvling særlig anvendelig, hvis gulvet er meget gammelt og trænger til en opfriskning. Efter en gulvafhøvling er gulvet meget ru, hvorfor det er nødvendigt at foretage en efterfølgende afslibning ved brug af et gradvist finere og finere sandpapir for at give trægulvet den rette finish.

Efter en gulvafhøvling og efterfølgende afslibning skal gulvet have en efterbehandling, som kan bestå at enten hvid lak, klar mat lak, lud, hvid lud, natur olie, hvid olie eller bejdsning. Det er meget forskelligt fra gulv til gulv, hvilken type efterbehandling der er behov for, og hvad der er muligt for at opnå det ønskede resultat. Vi skal nok hjælpe dig med at finde frem til, hvilken efterbehandling der ville være den bedste for dit nye trægulv. 

Hvad gør jeg med gulve, som er plaget af størknet spartelmasse?

Hvis dine gulve er plaget af størknet spartelmasse fra byggearbejde eller lignende, skal du være særligt opmærksom. Det betyder nemlig, at du er nødt til at afhøvle dine gulve, før de er klar til almindelig gulvafslibning og efterbehandling. Sommetider vil man opleve at spartlen, når den bliver fjernet, har skånet gulvet, mens det omvendte fænomen også gør sig gældende i andre situationer

Professionel gulvafhøvling

Hos DBF Gulvservice har vi mere end 25 års erfaring med afhøvling af alle typer af trægulve, og derfor ved vi hvilken type afhøvling, der er egnet til dit trægulv, samt hvad der vil give dit gulv et smukt og holdbart resultat. Vi kan redde de fleste nedslidte og gamle trægulve med en gulvafhøvling og tilhørende gulvafslibning, og du kan være sikker på, at de det bliver gjort ordentligt, så du får et gulv tilbage, der står slidstærkt og pænt i mange år frem.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud i kontaktformularen her, eller ring til os for at få et prisoverslag på tlf.: 40 20 61 49.

Klik for at bedømme
[Total: 3 Average: 5]