Trænger dit trægulv til en opfriskning, så er en gulvafslibning det bedste valg.

En gulvafslibning betyder, at man sliber det øverste lag af gulvet med en gulvslibemaskine. Gulvafslibningen kan udføres på flere forskellige måder alt afhængig af, hvilken type trægulv, slitage og overfladebehandling der er tale om.

Hvad skal man gøre inden en gulvafslibning? 

Inden gulvafslibningen kan foretages bør gammelt gulvbelægning fjernes, hvis der er behov for det. Dernæst skal alle møbler, gardiner, billeder og lignende fjernes. Hvis der er genstande, der ikke kan fjernes, så skal det dækkes til med plastik. Sømmene i gulvbrædderne skal dykkes, da de skader gulvslibemaskinen. Da gulvafslibningen støver utrolig meget, så skal du sørge for, at der er forsegling omkring de indvendige døre, så der ikke trænger støv ind i de andre rum.

Hvordan foregår en gulvafslibning?

Vi starter gulvafslibningen med en grov slibning, hvor det er vigtigt hele tiden at holde maskinen i gang, da gulvet ellers bliver slebet mere på nogle områder, og ligeledes kan der opstå stopmærker, hvis man holder maskinen stille. 

Efter den grove slibning benyttes et finere sandkorn, hvor gulvafslibningen foretages på langs af gulvbrædderne med langsomme og små bevægelser for at give gulvet et pænt resultat. Efter anden slibning kan man give gulvet en sidste afslibning for at skabe det perfekte resultat. 

Kanter og hjørner bliver slebet til sidst, hvor processen er den samme som ved hele gulvet. Her benyttes et grovere sandkorn og sluttes af med et finere sandkorn. Der benyttes en rund kantslibemaskine, hvor der slibes helt op til fodpanelerne, mens der benyttes en hjørneslibemaskine til hjørnerne. Ved at slibe kanter og hjørner til sidst skabes et ensartet gulv overalt i rummet.

Hvor meget støver/støjer en gulvafslibning?

En gulvafslibning er hverken støjfri eller støvfri. Derfor er det vigtigt, at du dækker alt til inden processen foretages og ligeledes informere dine naboer omkring, at vi kommer til at larme lidt det næste stykke tid.

Efterbehandling af trægulvet 

Når afslibningen er udført foretages en efterbehandling i enten lak, lud eller olie afhængig af, hvad der passer til trægulvet for at skabe en slidstærk overflade, som holder i mange år frem. Vi skal nok hjælpe dig med at finde frem til, hvilken efterbehandling der ville være den bedste for dit nye trægulv.

Professionel gulvafslibning

Hos DBF Gulvservice har vi mere end 30 års erfaring med gulvafslibning. Derfor kan vi hurtigt danne os et overblik over, hvilken type afslibning dit trægulv har brug for, så der skabes et ensartet og pænt slutresultat samt en slidstærk overflade, der holder i mange år frem. 

Vi udfører gulvafslibning på Sjælland til faste lave priser, og tilbyder mange forskellige efterbehandlinger efter gulvafslibningen. 

Kontakt os for et uforpligtende tilbud i kontaktformularen her, eller ring til os for at få et prisoverslag på tlf.: 40 20 61 49.

 

Klik for at bedømme
[Total: 4 Average: 3.3]