Hvad kan ikke slibes væk på et trægulv?

Skader på trægulvet – hvad kan ikke slibes væk?

Er der opstået skader på dit trægulv? Er du i tvivl om det kan fjernes, eller om du skal have lagt et helt nyt gulv, så er du ikke den eneste, der brænder inde med disse spørgsmål. 

Alle trægulve kan blive udsat for slid, ridser, slag fra møbler og tunge genstande eller i værste tilfælde vandskader, fugtskader eller brandskader. Skader kan også forekomme, hvis du ikke husker at vedligeholde trægulvet, og der dernæst forekommer unødvendig slitage. 

Ridser & hakker i gulvet 

Nogle af de mest almindelige skader er ridser, slitage eller sprækker i gulvet, som forekommer, hvis der bliver tabt noget tungt, eller man trækker et møbel henover gulvet i stedet for at løfte det. Hvis gulvet tilligemed ikke er blevet vedligeholdt, så kan vand nemmere trænge ned gennem sprækkerne. Hvis der først er trukket vand ned i de underliggende lag, så begynder gulvet at bule op, og så er den eneste mulighed at lægge et helt nyt trægulv. Derfor er det vigtigt, at passe på ens trægulv og vedligeholde det, da det ellers kan komme til at koste dyrt i sidste ende. 

Ubehandlet trægulve

Hvis du ikke husker, at vedligeholde trægulvet så bliver det gråt og slidt, fordi snavs sætter sig fast i overfladen, som hverken en støvsugning eller gulvvask kan fjerne med tiden. Hvis du ønsker, at få dit flotte trægulv tilbage, så skal der foretages en gulvafslibning samt efterbehandling. 

Fugtskader

Fugtskader opstår, når trægulvet bliver udsat for fugt, hvor plankerne suger fugten op og i værste tilfælde får plankerne til at udvide sig. Hvis de ikke har nok plads til at udvide sig, så sker der det, at plankerne skubber til væggene, og dette kan i sidste ende ødelægge gulvet. Fugtskader kan forekomme på alle typer af trægulve, hvorfor man skal være meget opmærksom, hvis du oplever fugt i lejligheden. 

Brandskader

Har du været så uheldig, at der har været brand i din bolig, og trægulvet som så meget andet er brændt ned, så er det rigtig svært at redde gulvet. Er der blot tale om få steder på trægulvet, hvor der er kommet en brandskade, så kan det muligvis reddes med en gulvafslibning, gulvafhøvling samt efterbehandling. I disse tilfælde kommer vi gerne ud til dig, og ser på skaden for at vurdere, om gulvet kan reddes og om vi kan fjerne skaderne. 

Hvad kan du selv gøre?

Vi anbefaler, at uanset hvilken skade gulvet har fået, så bør det behandles af et professionelt gulvfirma, som har erfaring med ovenstående tilfælde. Hos DBF Gulvservice har vi mange års erfaring med skader på trægulvet. Det er alt lige fra ridser og slitage til fugtskader og brandskader. I nogle tilfælde er skaderne så slemme, at de kan være svære at fjerne igen, hvor andre skader kan fjernes ved en gulvafslibning. Derfor kommer vi gerne ud til dig, og giver en vurdering af, hvorvidt gulvet kan reddes, eller om der skal lægges helt nyt gulv. 

Klik for at bedømme
[Total: 2 Average: 5]