Skal vi slibe eller skifte det gamle gulv?

Hvis dit lamelgulv er blevet grimt og ridset, er der to muligheder for at få et pænt gulv igen: Du kan få det afslebet, eller du kan skifte det. Der kan være forskellige overvejelser forbundet med de to alternativer, og her giver vi et bud på nogle af de ting, du skal have med i dine tanker, når du træffer beslutningen.

Træf det rigtige valg

Gammelt gulvDer er ikke noget mere træls i en bolig end et gulv, der ser slidt og medtaget ud. Det indvirker på hele husets stemning og spænder måske ben for den stue, du gerne vil have. Men det er jo en dyr omgang at få et nyt gulv og, det er heller ikke helt billigt at få gulvet afslebet, så det skal helst være den rigtige beslutning du træffer. Det er jo en beslutning du skal trives med i mange år frem.

Kan et lamelgulv afslibes?

Ja, almindeligvis kan et lamelgulv klare op til to afslibninger. Slidlagets tykkelse på et lamelgulv vil typisk ligge mellem 3-6 millimeter alt efter gulvets kvalitet. Når man sliber et gulv (professionelt) vil der forsvinde ca. 1 millimeter. Så ofte kan et lamelgulv klare to afslibninger. Det første du skal sikre dig, inden du går i gang er imidlertid, at dit lamelgulv kan klare en afslibning. Problemet opstår, hvis du ikke selv har lagt gulvet og dermed ikke ved, om det har været slebet af tidligere.

Hvordan kan du tjekke slidlagets tykkelse?

Hvis du ikke har kontakt til den du købte boligen af i sin tid og, ingen naboer ved, om gulvet er blevet slebet af, findes der en anden mulighed. Du kan kigge ved eventuelle huller ved radiatorrør eller tage en liste af ved et dørtrin og undersøge, om du kan se kanten af et bræt. Kan du ikke selv vurdere det, kan du få en professionel gulvsliber ud og kigge efter. Han har erfaring i at vurdere gulves beskaffenhed.

DIY eller professionel løsning?

Nyt moderne trægulvHvis du eller en gulvsliber vurderer, at dit gulv kan klare en afslibning, kan du selv stå for afslibningen, eller du kan vælge den professionelle løsning og lade et gulvsliberfirma stå for afslibningen. Det er naturligvis en billigere løsning at stå for afslibningen selv. Men også lidt mere usikkert alt efter, hvor god du er til at håndtere store maskiner og andet værktøj. Med den professionelle løsning er du skikker på et godt resultat.
Vi tilbyder afslibning med topresultater baseret på over 20 års erfaring hos DBF, du kan se vores priser her

Vælg dit drømmegulv

Hvis dit gulv ikke kan tåle en afslibning, er der desværre ikke anden mulighed end at skifte det ud, hvis du gerne vil have en pæn gulvflade. Det er naturligvis en noget dyrere løsning, men det positive er, at du kan vælge det gulv, du allerhelst vil have og, som vil fungere for dig. Måske har du altid drømt om et mørkt gulv? Eller hvis dit nuværende gulv er mørkt, så er det nu, du har muligheden for at få et lyst gulv, der giver din stue en lettere stemning.

Overvej mulighederne nøje

Hvis du skal have et gulv så overvej nøje, hvilket du vælger. Tænk på om din situation kan gå hen og ændre sig de næste år. Måske kan der komme små børn til, som taber ting, eller måske bliver dine børn teenagere, inden så længe og vil gerne holde fester. I begge tilfælde vil et gulv af hårdt træ og med en lakkeret overflade være at foretrække. Der kommer ikke så let ridser i og den lakkerede overflade gør det let at vaske gulvet over. Det samme gælder, hvis dit gulv skal afslibes. Du kan naturligvis ikke ændre trætypen, men du kan ændre efterbehandlingen og for eksempel vælge at få gulvet lakkeret frem olieret af praktiske årsager.

Klik for at bedømme
[Total: 2 Average: 5]